Nezaustavljivi Luka Dončić srušio sjajnu seriju Utah Jazza

Dallas slavio sa 111:103

Nezaustavljivi Luka Dončić srušio sjajnu seriju Utah Jazza

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su na svom parketu u sjajnoj utakmici pobijedili zahuktali Utah Jazz sa 111:103, a ponovo je u centru pažnje bio Luka Dončić.

Domaći su od početka bili bolji tim i nakon prve dionice vodili su sa 27:20. Dallas je nastavio s odličnom igrom i uspjeli su doći do dvocifrene prednosti, ali se u finišu prvog dijela Utah uspio vratiti i na pauzu se otišlo kod rezultata 50:42 za domaće.

U trećoj četvrtini Dallas je uspio da prelomi meč i dođe do prednosti koju su čuvali do kraja utakmice. Domaći su igrali zaista odlično protiv sjajnog Utaha i na kraju zasluženo slavili sa 111:103.

Za Utah ovo je bio prvi poraz nakon devet uzastopnih pobjeda, dok je Dallas u sjajnoj seriji jer ima pet pobjeda zaredom u NBA ligi.

Dallas je do pobjede vodio fantastični Luka Dončić koji je ubacio 31 poen, te je dodao još devet skokova i osam asistencija. U ekipi Utaha najbolji bio je Conley sa 28 poena.

Top Komentari

user1608229445
99% polupismenih BH novinara i debila s ovog portala je govorilo Musa je bolji od Luke hahaha
5 1
Realist
Mozete li ikad stavit sliku s itarkmice o kojoj govorite
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi