Dallas u dramatičnoj završnici bolji od Houstona
Foto: NBA

NBA liga

Dallas u dramatičnoj završnici bolji od Houstona

U noći sa srijede na četvrtak u najjačoj ligi na svijetu odigrano je osam utakmica.

Cleveland bez podrške svog najboljeg igrača LeBron Jamesa nije uspio da se odupre Indiani. 

Pacersi su zabilježili rutinsku pobjedu na domaćem terenu (123:109). Tokom tri četvrtine Indiana je bila bolji rival, a samo u zadnjem periodu gosti su pružili pravi otpor, ali nedovoljno za povratak u susret. Paul George je predvodio svoj tim do veoma važne pobjede sa 29 poena i 5 skokova, dok se na drugoj strani istakao Kyrie Irving sa 26 koševa i 6 asistencija.

Dallas je u veoma dramatičnoj završnici uspio da savlada Houston sa 88:86. Ekipe su se tokom većeg dijela meča smjenjivale u vodstvu, da bi više koncentracije na samom kraju pokazali domaći igrači i tako napravili veliki iskorak ka play-offu. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je J.J. Barea sa 27 poena, 8 asistencija i 5 skokova, a u gostujućoj ekipi bolji od ostalih bio je James Harden sa 26 koševa, 5 skokova i 4 asistencije.

Portland je na domaćem parketu bio uspješniji od Oklahome rezultatom 120:115. Blazersi nisu imali većih problema, a tome u prilog ide i izostanak dva najbolja igrača gostiju, Kevina Duranta i Russella Westbrooka. Aminu je vodio domaćina do trijumfa sa 27 pogodaka,  6 skokova i 5 asistencija, a u protivničkom taboru istakao se Kanter sa 33 poena i čak 20 skokova.

Ostali rezultati:

Orlando - Detroit 104:108

Washington - Brooklyn 121:103

Boston - New Orlenas 104:97

New York - Charlotte 97:111

LA Lakers - LA Clippers 81:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije