Luda utakmica u Dallasu, Golden State bolji od Lakersa

Odigrane četiri utakmice na NBA parketima

Luda utakmica u Dallasu, Golden State bolji od Lakersa

Endin Čaušević

Četiri utakmice odigrane su na NBA parketima u noći sa utorka na srijedu.

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Dallas Mavericksi i Sacramento Kingsi. Dallas je tek nakon dva produžetka uspio da dođe do pobjede nad Sacramentom (117:116). Nejefikasniji u domećem timu bio je Deron Williams koji je ubacio 25 poena i dodao je četiri asistencije, dok je Dirk Nowitzki dodao 23 poena.

U gostujućoj ekipi odličnu utakmicu odigrao je DeMarcus Cousins koji je sa 35 poena bio najefikasniji igrač utakmice. Cousins je uz 35 poena dodao i 17 skokova, te četiri asistencije.

Golden State Warriorsi upisali su novu pobjedu, a ovaj put su na gostujućem parketu slavili protiv LA Lakersa (109:88). Goste je do pobjede vodio sjajni Klay Thompson sa 36 poena, dok se Curry sinoć zaustavio na 17 poena.

U ekipi LA Lakersa najefikasniji bio je Clarkson sa 23 poena, dok su Williams i Black dodali po deset poena.

New York Knicksi slavili su na gostujućem parketu protiv Atlante Hawksa (107:101), dok su Chicago Bullsi bili bolji od Milwaukee Bucksa sa 117:106.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije