Dan kada je utihnula zagrebačka Arena: 10 godina od Kecmanove nevjerojatne trojke

Najdramatičnije finale ABA Lige

Dan kada je utihnula zagrebačka Arena: 10 godina od Kecmanove nevjerojatne trojke

Na današnji dan prije ravno deset godina odigrano je najluđe finale u povijesti regionalne košarkaške lige. 

U finalu tadašnje NLB lige u zagrebačkoj Areni sastali su se veliki rivali Cibona i Partizan. 

U kvalitetnoj i dramatičnoj utakmici pobjednika nije bilo nakon regularnih 40 minuta, pa je utakmica otišla u produžetke. Kao da dovoljno šokova nije bilo u prvih 40 minuta, pa se završnica ovog produžetka ispostavila jednom od najluđih ikada u povijesti košarke na ovim prostorima.

Partizan je imao prednost, no Cibona ju je dostizala, a u penal završnici košarkašima Partizana zadrhtale su ruke. Tako je na 7 sekundi do kraja krilo beogradskog tima Lawrence Roberts promašio dva slobodna bacanja pri rezultatu 72-71 za njegov tim. Cibosi su nakon skoka organizirali napad u dva dodavanja nakon kojih je lopta došla do današnje zvijezde Utah Jazza Bojana Bogdanovića koji je pogodio tešku trojku za erupciju radosti preko 15.000 gledatelja u ZG Areni koji su u tim trenutcima proslavljali titulu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

No vrijeme je stalo na 0.6 sekundi do kraja utakmice, a dok je skoro cijela klupa i stručni stožer Cibone skupa s navijačima slavio pobjedu dogodio se Dušan Kecman koji je otprilike s linije slobodnih bacanja svog koša pogodio dalekometnu trojku o tablu koja je zaledila Arenu. Iz Cibone su tražili da se koš poništi jer je na parketu bilo puno igrača s klupe i uprave, no nakon kraćeg vijećanja sudija, koš je priznat i titula je otišla u Beograd. 

Kako je to izgledalo podsjetite se u video prilogu uz već legendarni komentar Edina Avdića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi