D'Antoni: Sljedeći put moramo biti spremniji

Trener Rocketsa nakon poraza

D'Antoni: Sljedeći put moramo biti spremniji

Trener Houston Rocketsa Mike D'Antoni smatra da njegov tim nije dovoljno dobro psihički ušao u prvi meč finala Zapada protiv Golden State Warriorsa.

Houston je izgubio na domaćem terenu sa 119:106, a D'Antoni poručuje da će njegova ekipa naredni put morati da bude spremnija.

"Pobjeda neće doći sama od sebe, to je sasvim jasno. Nismo bili psihički spremni, imali smo previše padova i gubili smo lopte. Naredni put moramo biti spremniji. Lijepo je imati prednost domaćeg terena, ali više ga nemamo i trebamo ga vratiti", rekao je D'Antoni koji je dodao da bi James Harden u narednoj utakmici trebao ubaciti 55 poena kako bi njegov tim slavio.

Podsjetimo, najbolji košarkaš Rocketsa je u prvom meču ubacio 41 poen, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da slavi pobjedu.

Naredni meč finalne serije Zapada igra se u noći sa srijede na četvrtak od 3.00 sati po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi