Harden: Moramo biti čvršći protiv Duranta

Zvijezda Rocketsa poručuje

Harden: Moramo biti čvršći protiv Duranta

Houston Rockets je sinoć na svom parketu poražen od Golden State Warriorsa rezultatom 119:106 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Nerješiva enigma za Rocketse bio je Kevin Durant, koji je meč završio sa 37 postignutih poena, a upravo njega je James Harden posebno apostrofirao nakon utakmice.

"On pogađa iz svih pozicija, preko svakoga. Radi to dugo vremena i svi to znamo. Duranta je teško čuvati, ali moramo biti čvršći protiv njega, da mu otežamo te šuteve koliko god je moguće", rekao je Harden, te dodao:

"Moramo biti bolji u odbrani, maksimalno im otežati šuteve i raditi dobre rotacije. Dešavalo se da ostaju potpuno sami, pa samo je Nick Young u prvom poluvremenu ubacio dvije ili tri otvorene trojke. U nekoliko navrata su sami poentirali, pa je to već 12 ili 13 poena. Takve greške su nedopustive i u sljedećem meču moramo biti mnogo bolji".

Interesantno, Durant, Thompson i Curry su u prvom susretu sa Houstonom ukupno šutirali čak 60 puta, od čega su 31 put bili precizni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti