Houston i Golden State u finalu Zapadne konferencije NBA lige
Foto: EPA

NBA doigravanje

Houston i Golden State u finalu Zapadne konferencije NBA lige

M. Šljivak

Houston Rocketsi i Golden State Warriorsi igraće u finalu Zapadne konferencije  NBA lige.

Do finala su oba tima stigla pobjedama od 4:1 u seriji nad Utah Jazzom i New Orleans Pelicansima.

Rocketsi su sinoć uz male probleme pobijedili Jazz na svom parketu rezultatom 112:102.

Bila je to jako zanimljiva utakmica sa dosta preokreta u kojoj je Utah imao i šansu da dođe do nove pobjede. Međutim, Rocketsi su odradili fantastičan posao kada je najviše trebalo i na kraju su prošli u finale Zapada.

Nezaustavljiv je bio Chris Paul. Playmaker ekipe iz Houstona je meč završio sa 41 poenom, 10 asistencija i sedam skokova, dobar učinak imao je i PJ Tucker sa 19 poena, dok je James Harden ubacio 18.

Sa druge strane Donovan Mitchell je ubacio 24, a Alec Burcs 22 koša za kraj sezone tima iz Salt Lake Cityja.

Rocketse u finalu Zapada čekaju aktuelni NBA šampioni Golden State Warriorsi. Do četvrte pobjede u seriji protiv New Orleans Pelicansa, prvaci su stigli dosta uvjerljivom igrom i trijumfom od 113:104.

Vodio je Golden State većim dijelom utakmice. Nisu dopustili gotovo ništa Pelicansima u ovom duelu i na kraju iznenađenja nije bilo.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stephen Curry sa 28 poena, Kevin Durant je dodao 24, Klay Thompson 23, a Draymond Green 19 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Na drugoj strani Anthony Davis je ubacio 34 poena uz 19 skokova, dok je Jrue Holiday imao triple-double učinak od 27 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi