Darko Miličić: Ako 'onaj' Gobert vrijedi tolike pare onda Jokiću dajte ugovor na 500 miliona dolara
Foto: EPA

Nekadašnji NBA košarkaš sasvim otvoreno o Nikoli Jokiću

Darko Miličić: Ako 'onaj' Gobert vrijedi tolike pare onda Jokiću dajte ugovor na 500 miliona dolara

Darko Miličić kontroverzni je srpski košarkaš, najčuveniji po tome da je na već legendarnom NBA draftu 2003. godine ispred njega bio samo veliki Lebron James.

Ispod Miličića kojem se predviđala zvjezdana karijera bili su Dwayne Wade, Chris Bosh i Carmelo Anthony, košarkaši koji su redom pravili zvjezdane karijere te s reprezentacijom SAD osvajali olimpijska i svjetska odličja.

Miličićeva karijera se strmoglavila već rano i iako je kasnije imao solidnih partija u NBA, njegove igre nikada nisu dotakle razinu koja je predviđana. Kasnije je pažnju na sebe skretao ponašanjem izvan parketa, otvorenim simpatiziranjem četničkog pokreta, te tetovažama koje veličaju isti, javnim opijanjima i sličnim, nimalo reprezentativnim stvarima. U posljednje vrijeme Miličića nema previše po medijima no nedavno je dao intervju za portal "24sedam.rs".

Ovaj košarkaš nikada nije imao pretjerane riječi hvale ni za koga, no partije njegovog sunarodnjaka, Somborca Nikole Jokića ne ostavljaju ga ravnodušnim.

"Totalno atipičan košarkaš za njihove uvjete koji je pokazao nadobudnim zvijezdama, koje ljudi gledaju kao neke vanzemljace, da nisu to" - kazao je Miličić i dodao:

"Nikoli se apsolutno sve vraća, za naporni rad koji ulaže, a meni je mnogo važno da je on i dalje toliko skroman, da mu novac nije prioritet. On i dalje uživa u tome. Definitivno odudara od ostalih igrača" rekao je Darko Miličić u intervjuu za "24sedam".

On je naglasio da mnogo igrača ima veliki talenat, ali da ni tada nije lako snaći se u NBA ligi. Neki neočekivano završe na klupi pa ih to demoralizira, ali Jokić je sve izdržao i sada je jedan od najboljih. Toliko je dobar da Miličić smatra da mu treba dati ugovor na 500.000.000 dolara.

"Moramo biti svjesni da je novac osnova postojanja NBA. Ako Rudy Gobert vrijedi tolike novce (203 miliona dolara, na pet godina), onda naš Jokić treba da potpiše ugovor na 500.000.000 dolara. Eto toliko je bolji od tog Rudyja. Uvijek je njima bilo na prvom mjestu marketing i da što više od te lige prave šou biznis" - kazao je kontroverzni košarkaš.

Čovjek koji je kao rookie Detrotit Pistonsa 2004. godine osvojio šampionski prsten je istakao da ne voli ono što vidi na NBA terenima u posljednje vrijeme te se u svom stilu osvrnuo na košarku kakva se danas igra u NBA ligi. 

"Povraća mi se kad vidim da se utakmica završi na 300 koševa. Pa šta su oni radili na tom terenu? Neke mrzi da se vrate u odbranu, "kampuju" u napadu i baš ih briga šta se dešava u defanzivi. Meni je to sve katastrofa. Da budem iskren, ne mogu ni da gledam takvu košarku" - poentirao je Darko Miličić.

Top Komentari

makelele
Jes da je ******, moram priznat da je Darko i pored toga seljacina, ali ipak nije los lik... svaka mu cast sto se vratio na selo, sto se bavi poljuprivredom i sto je postao familijaran covjek, pravi domacin.
4 1
WOLF20
Upravu je lik 100%
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti