Darko Planinić pojačao Cibonu
Planinić se vraća u Zagreb gdje je osvojio svoj najveći klupski trofej - ABA Ligu (Foto: EPA)

Širokobriježanin opet u Zagrebu

Darko Planinić pojačao Cibonu

Stasiti Širokobriježanin Darko Planinić pojačao je redove zagrebačke Cibone. 

Darko je bogatu karijeru počeo u Širokom odakle je 2012. godine otišao u Maccabi. Sezonu nakon dolazi u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Nakon Cibone otišao je u podgoričku Budućnost s kojom osvaja domaće prvenstvo, a u Eurokupu u 16 utakmica bilježi 10.1 poena i 3.6 skokova. Bio je na Olimpijskim igrama u Riju s reprezentacijom Hrvatske gdje je u 5 utakmica postizao 8.4 poena i 5 skokova.

Nakon toga je bio u Vitoriji, s Baskoniom, s kojom je igrao Final Four Eurolige, s Gran Canariom Eurokup, sa Sassarijem FIBA Europe Cup, pa odlazi u Poljsku. U posljednje 2 sezone bio je najbolji centar poljske i rumunjske lige. Prošlu sezonu je za rumunjsku Cluj-Napocu u Fiba Europe Cupu u 16 utakmica postizao 15.9 poena i 5 skokova po utakmici, a u 1. rumunjskoj ligi je u 18 utakmica imao 13.7 poena i 6.1 skokova. Na početku 2020. odigrao je nekoliko utakmica za Zadar gdje je bio na otvorenom ugovoru.

Ugovor s Cibonom sklopljen je do kraja tekuće sezone.

Top Komentari

pero98
Sretno.
1 2
Realist
Nebi Ciboni ni Babo pomogao dok Mateo i Nakić ne namjeste šut
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi