Darussafaka razmatra povlačenje iz natjecanja pod ingerencijom Eurolige

U turskom klubu bijesni su zbog odluke o utakmici zadnjeg kola Top 16 faze

Darussafaka razmatra povlačenje iz natjecanja pod ingerencijom Eurolige

Turski košarkaški klub Darussafaka ozbiljno razmišlja o istupanju iz svih košarkaških natjecanja pod ingerencijom Eurolige. 

Navodno je turski košarkaški velikan u ozbiljnim pregovorima sa FIBA-om o priključivanju košarkaškoj Champions League od iduće sezone. 

Popularna Dacka je do sada tri puta igrala u Euroligi, dva puta s pozivnicom, a u prošloj sezoni su to izborili nakon osvajanja Eurocupa 2018. godine. U klubu su ljuti na odluku Eurolige o odluci donijetoj o utakmici zadnjeg kola Eurocupa Top 16 faze protiv Virtusa iz Bologne. 

Turski tim je, nakon što Virtusu nije dozvoljen let za Istanbul, nastojao utakmicu odigrati u Berlinu, no Euroliga je to odbila i organizirala utakmicu u Beogradu i to bez prisustva publike. Dačka je svu organizaciju platila 100.000 eura uključujuči najam Štark Arene te je morala vratiti novac navijačima koji su platili ulaznicu za utakmicu u Istanbulu. Iz kluba su tražili da se ti troškovi podijele no i na to su dobili negativan odgovor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti