Fener osvojio Kup Turske

Sedma titula u historiji ovog kluba

Fener osvojio Kup Turske

E. Dindić

Košarkaši Fenerbahčea savladali su u finalu Kupa Turske Darussafaku sa 74:71 i tako došli do sedme titule u ovom takmičenju. 

Od prvog minuta gledala se neizvjesna košarka, te do samog kraja nije se znao pobjednik. Junak tima iz Istanbula bio je Kostas Sloukas koji je u samom finišu kada se utakmica lomila pogodio četiri bacanja koja su donijela prevagu izabranicima Željka Obradovića.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji su bili Kostas Sloukas Nando de Colo i Luigi Datome koji su postigli po 15 poena. Bolji od ostalih u redovima Darussafake bio je Jordan Hamilton koji je postigao 20 poena uz 10 skokova.

Na kraju susreta dodijeljeno je i MVP priznanje , a ono je otišlo u ruke Luigija Datomea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije