David Blatt obolio od multiple skleroze
Jedan od najboljih trenera u EL u posljednje vrijeme obznanio je da boluje od opake bolesti

Šokantne vijesti objavio je sam Blatt

David Blatt obolio od multiple skleroze

Sjajni trener koji trenutno vodi pirejski Olympiakos David Blatt danas se javnosti obratio otvorenim pismom koje su prenijele stranice grčkog giganta i u kojem je obavijestio javnost da boluje od opake bolesti multiple skleroze.

Blatt je za ovu dijagnozu saznao krajem prošle euroligaške sezone, o njoj je obaviješten od strane medicinskog osoblja Olympiakosa ali ovo je prvi put da je javno priznao kako boluje od ove bolesti. 

"Ponekad život na nas iznenada i bez nekog posebnog razloga počne bacati različite stvari" - navodi Blatt u pismu i dodaje: -"To su momenti koje morate sami raspoznati i tada praviti izbore koji će doista testirati vaš karakter i materijal od kojega ste sazdani".

"Kada sam saznao da bolujem od progresivne multiple skleroze, nakon početnog šoka, plača i svega ostalog što ide uz to, te poslije shvatanja da bi se moj život odskora mogao jako promijeniti odlučio sam da nema odustajanja već samo se prilagoditi i naći načina da nastavim sa što normalnijim životom. Na novonastalu situaciju probat ću odgovoriti metodama koje koristim kao košarkaški trener".

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Moj život sada nije piknik, ali moram znati da ima puno onih kojima je gore nego meni" - stoji između ostalog u pismu. "Moja obaveza je da sada budem primjer svim onima koji unatoč teškoćama nastavljaju sa životom i da baš nikada ne odustanem od toga" - naveo je legendarni Blatt osvajač europskog zlata s reprezentacijom Rusije, Eurolige s Maccabijem i Eurocupa s Darusafakom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi