Titulom Eurocupa Blatt zaradio novi poziv u NBA

Izraelski stručnjak pred vratima ekipe iz "Velike jabuke"

Titulom Eurocupa Blatt zaradio novi poziv u NBA

E. Čaušević

Ostavkom Jeffa Hornaceka na mjesto trenera New York Knicksa trenersko mjesto je ostalo upražnjeno, no čini se da se već nazire ime novog šefa struke.

ESPN je prenio ekskluzivnu vijest da je David Blatt buduci trener New York Knicksa. 
Izraelski stručnjak trenutno je trener turske Darussafake, sa kojom se nedavno okitio titulom Eurocupa te tako ekipi iz Istanbula vratio Euroligaški status za narednu sezonu. 

Važi i za trenera koji je ostvario veliki trenerski uspjeh i u Evropi, jer je reprezentaciju Rusije predvodio do naslova prvaka Starog kontinenta 2007. godine kao i Maccabi do titule Eurolige 2014. godine. Također, posjeduje i NBA iskustva jer je u periodu od 2014. do 2016. godine vodio ekipu Cleveland Cavaliersa. U svojoj prvoj sezoni sa Cavsima je osvojio Istok, da bi u velikom finalu ipak morao da čestita Golden State Warriorsima koji su u finalnoj seriji bili bolji protivnik. 

Naredne sezone nastavio je sa odličnim rezultatima, ali mu se uprava Cavsa neposredno pred početak Play offa zahvalila na saradnji, te na njegovo mjesto postavila Tyronna Lua, koji će nešto kasnije i osvojiti šampionski prsten

Generalni menadžer Knicksa Scott Perry, će sredinom naredne sedmice otputovati na "Stari kontinent" kako bi dogovorio uslove saradnje sa ovim iskusnim stručnjakom i doveo ga na mjesto trenera NBA franšize iz grada "Velike jabuke". Pored Blatta, spominju se i pomoćni trener Gregga Popovicha James Borego kao i Mike Budenholzer, trener Atlanta Hawksa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi