Davis: LeBron je zaslužio nagradu MVP-a

Davis: LeBron je zaslužio nagradu MVP-a

A. Beganović

U prvom susretu finala Zapadne konferencije Los Angeles Lakersi su savladali Denver Nuggetse (126:114).

Lakersi su u prvom susretu opravdali ulogu favorita, a za Nuggete je nezaustavljiv bio Anthony Davis. Postigao je ovaj košarkaš 37 poena kojima je dodao 10 skokova i 4 asistencije.

Zadovoljan je bio Davis nakon meča, no pomalo i razočaran zbog toga što njegov saigrač LeBron James nije proglašen za MVP-a sezone.

"LeBron je zaslužio MVP titulu. S obzirom na to šta čini za ekipi, šta radi pojedinačno u kontinuitetu u svakoj utakmici, nema rasprave oko toga ko je zaslužio ovu nagradu", rekao je Davis.

Podsjetimo, košarkaš Bucksa Giannis Antetokounmpo izabran je za MVP-a i to drugu godinu uzastopno, dok je James prilikom glasanja zauzeo drugo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi