Davis nije mogao sam: Melo vodio Knickse do pobjede

NBA liga

Davis nije mogao sam: Melo vodio Knickse do pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši New York Knicksa savladali su New Orleans Pelicanse sa 95:87 u prvom meču nedjeljnog programa NBA lige.

Anthony Davis se vratio nakon povrede, briljirao je sa 36 poena, no to Pelicansima nije bilo dovoljno da dođu do pobjede u New Yorku.

Gosti su vodili dva razlike na poluvremenu (44:42) u prilično izjednačenom meču. Treću dionicu Knicksi su bili bolji, pa su sa 68:65 dočekali posljednjih 12 minuta.

Bilo je 68:68 na početku četvrte dionice, a onda su Knicksi poveli i više nisu dozvolili Pelicansima da izjednače ili da dođu do trijumfa.

Carmelo Anthony je predvodio Knickse sa 29 poena i 13 skokova, dok je Galloway dodao 15 poena. Osim Davisa, koji je uz 36 poena imao i 13 skokova, kod gostiju je dobar bio i Anderson sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.