Davis pogodio 26 slobodnih bacanja u jednom meču, a niko ne vjeruje ko je bio rekorder prije njega

Promašio samo jedno bacanje sinoć

Davis pogodio 26 slobodnih bacanja u jednom meču, a niko ne vjeruje ko je bio rekorder prije njega

E. Čaušević

LA Lakersi sinoć su na svom parketu ubjedljivo pobijedili Memphis Grizzliese sa 120:91, a briljantan meč odigrao je Anthony Davis.

Ovaj košarkaš ljetos je stigao u Lakerse kao ogromno pojačanje iz New Orleans Pelicansa i pokazao je da LeBron James i društvo itekako mogu računati na njega u ovoj sezoni.

Davis je sinoć odigrao nevjerovatan meču protiv Grizzliesa, a za tri četvrtine uspio je da ubaci 40 poena i ubilježi čak 20 skokova. Također, Davis je srušio i nevjerovatan rekord slavnog kluba iz Los Angelesa.

Naime, Davis je sinoć pogodio čak 26 slobodnih bacanja što je novi rekord Lakersa. Još nevjerovatnije zvuči da je taj rekord držao Dwight Howard koji je poznat kao itekako loš izvođač slobodnih bacanja.

Howard je ovaj rekord postavio u prvom mandatu u Lakersima i to protiv svog bivšeg kluba Orlando Magica. Tada je šutirao čak 39 slobodnih bacanja, a pogodio je njih 25. No, sinoć je Davis pogodio jedno više i zanimljivo da je promašio samo jedno slobodno bacanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi