De Colo se osvetio Moskovljanima, Crvena zvezda ponizila Panathinaikos

Euroliga

De Colo se osvetio Moskovljanima, Crvena zvezda ponizila Panathinaikos

E. Škorić

Odigrana su dva meča osmog kola košarkaške Eurolige.

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Panathinaikos sa viosokih 81:48 u duelu ekipa iz donjeg dijela tabele. Očekivalo se da bi Zvezda mogla da dobije Grke koji su u krizi, no niko nije mogao očekivati ovako uvjerljivo izdanje crveno-bijelih.

Oni su već nakon prve četvrtine imali 21:8, a u zadnjoj dionici su dokrajčili goste iz Atine i zadali im težak udarac. Wolters je sa 18 poena predvodio Zvezdu, dok je Hollins ubacio 11, a Kalinić 10 poena.

Kod nemoćnih gostiju Macon je ubacio 15 poena, a dvocifren je bio jedino još Sant-Roos sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Derbi je odigran u Moskvi gdje je Fenerbahče slavio protiv CSKA u sudaru bivših evropskih prvaka sa 91:82.

Briljirao je Nando De Colo kod Fenera, inače bivši igrač CSKA Moskve s kojom se na ružan način rastao. Sjajni playmaker je ubacio 18 poena. Clyburn je u CSKA ubacio 24 poena, ali nije imao bolju podršku saigrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi