Dogovoren je još jedan nestvaran ugovor u NBA ligi, velika zvijezda pred promjenom tima
Foto - EPA

Pacersi ponudili Aytonu 133 miliona

Dogovoren je još jedan nestvaran ugovor u NBA ligi, velika zvijezda pred promjenom tima

M. Šljivak

NBA zvijezda Deandre Ayton (23) dogovorio je nevjerovatan ugovor s Indiana Pacersima vrijedan čak 133 miliona dolara za četiri godine. 

Košarkaš s Bahama koji je u protekle četiri sezone nosio dres Phoenix Sunsa, dogovorio je saradnju s Pacersima koji su mu dali ogroman novac.

Ipak, Ayton još uvijek nije zvanično član Indiane. Sunsi imaju 48 sati da izjednače ponudu i da na taj način zadrže 23-godišnjeg centra u svojim redovima.

Ekipa iz Arizone za sada ne pokazuje preveliki interes za to. Međutim, neće biti iznenađenje ako to urade jer imaju sasvim dovoljno vremena za slanje ponude.

Deandre Ayton bio je prvi izbor Sunsa na draftu 2018. godine. Birali su ga ispred Luke Dončića i Traea Younga koji su postali All Star igrači, ali Ayton je na dobrom putu da to postane.

On je u prethodne četiri sezone u dresu Sunsa prosječno ubacivao preko 16 poena i hvatao je preko 10 lopti.

Za manje od dva dana saznat ćemo hoće li i dalje nositi dres tima iz Phoenixsa ili će otići u Indianu.

Top Komentari

Kiss
Bolje im je da ostane,istu ponudu poslati i mirni 4 godine na poziciji centra,zahvalan igrač
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi