Debakl Clevelanda u Torontu, LeBron i društvo zaleđeni na -34

Treći poraz Cavsa na posljednje četiri utakmice

Debakl Clevelanda u Torontu, LeBron i društvo zaleđeni na -34

Ekipa Cleveland Cavaliersa se evidentno nalazi u veoma lošoj formi u posljednje vrijeme, a u duelu sa Toronto Raptorsom u Air Canada Centru doživjela je jedan od težih poraza u dosadašnjem dijelu sezone.

Toronto je Cleveland savladao rezultatom 133:99 u utakmici čiji se pobjednik znao već nakon prvog poluvremena, a Cavsima je to bio treći poraz u posljednja četiri susreta.

Domaći su nakon prve dionice vodili sa 30:24, da bi potom u drugoj četvrtini naprosto razbili Cavse i na pauzu otišli sa +25. Bilo je 65:40 i već tada je bilo jasno da LeBron i kompanija nemaju šta tražiti u ovom duelu.

Nastavak utakmice donio je samo još bolju igru Raptorsa, koji su znalački čuvali veliku prednost i čak je s vremenom i povećavali. Na kraju, Toronto je upisao veliki i ubjedljiv trijumf sa 34 poena razlike i time ostao na drugom mjestu Istoka sa omjerom 29-11. Cleveland je treći (26-16).

Najefikasniji igrač utakmice bio je LeBron James sa 26 postignutih poena, ali to nije mnogo značilo Clevelandu jer je domaći tim imao daleko više raspoloženih pojedinaca. VanVleet je postigao 22, Sakam i Miles po 16, Valanciunas 15, Powell 14, DeRozan 13 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi