Cavaliersi poniženi u Minneapolisu
Cavsi su bili potpuno bezidejni i nemoćni, a koliko su frustrirani bili igrači gostiju pokazao je i nesportski potez Thomasa!

Timberwolvesi očitali lekciju LeBronu i društvu

Cavaliersi poniženi u Minneapolisu

Minnesota Timberwolvesi su u svom Target Centru potpuno razbili Cleveland Cavalierse i na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 127:99.

Domaći su sjajno i ušli u utakmicu, igrali su Timberwolvesi predvođeni sjajnim Butlerom sa puno energije, dok su Cavsi od samog početka djelovali nemoćno, pogotovo u defanzivnim zadacima.

Minnesota je već u prvoj dionici stigla do plus 16, a u drugu četvrtinu se ušlo rezultatom 32:18 u korist domaćina. Iako se možda očekivalo da Cavsi uzvrate u drugoj dionici, Minnesota nastavlja sa sjajnom igrom, pa na odmor odlazi sa plus 27 (69:42)

Domaći nisu smanjivali gas ni u drugom poluvremenu, pa su u trećoj četvrtini imali i nevjerovatnih plus 41.

Bilo je već tada jasno da će Minnesota upisati pobjedu, a domaći su i u četvrtoj četvrtini nastavili sa sigurnom igrom, tako da su do kraja sačuvali ubjedljivu prednost.

Sva nemoć Cavsa na ovom susretu sažeta je u nesportskom potezu i faulu Isaiaha Thomasa nad Wigginsom zbog kojeg je playmaker gostiju i zaradio isključenje.

Najefikasniji u ekipi Minnesote je bio upravo Andrew Wiggins koji je ubacio 25 poena, dok je Jimmy Butler pružio sjajnu partiju i upisao 21 poen, osam skokova i devet asistencija. Double-double učinke su upisali Karl-Anthony Towns (19 poena i 12 skokova) i Taj Gibson (16 poena i 13 skokova).

Kako je veći dio susret protekao u "garbage timeu" solidnu minutažu u ekipi Cavsa je dobio rezervista Jeff Green koji je sa 22 poena bio i najefikasniji u svojoj ekipi. Kyle Korver je dodao 19 poena, 13 je ubacio Wade, dok je James za 26 minuta na parketu postigao 10 poena.

U preostale dvije utakmice koje su počele u istom terminu Houston Rocketsi su upisali gostujuću pobjedu nad Chicago Bullsima rezultatom 107:116, dok su Pelicansi bili bolji od Detroit Pistonsa sa 112:109.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi