Đedović 11 poena, Bayern na korak od titule prvaka

Meč lopta za tri dana u Berlinu

Đedović 11 poena, Bayern na korak od titule prvaka

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pobijedio je u trećoj utakmici finala košarkaške Bundeslige berlinsku Albu 72:66 i došao je na korak od titule prvaka.

Do vodstva od 2:1 u seriju Bayern je stigao lakše od očekivanog. Već na poluvremenu je bilo plus 17, 46:29, a prednost je u trećem periodu išla i do plus 21.

Međutim, opuštanje ih je umalo koštalo. Tim iz Berlina je prišao na samo minus četiri (70:66) u završnici, ali više od toga nisu mogli i Bayern je stigao do pobjede i vodstva od 2-1 u seriji.

Četvrti meč finalne serije igače se 13. juna u Berlinu kada Bavarci imaju meč loptu.

Redding je sa 18 poena večeras predvodio Bayern, bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović je ubacio 11 poena, a na drugoj strani Butterfield je ubacio 15, a Siva 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi