Đedović ubacio 12 poena u trijumfu Bayerna
Sjajni bek ima veliku odgovornost u igri kod Dejana Radonjića, a on to itekako dobro koristi (Foto: EPA)

Još jedna dobra partija

Đedović ubacio 12 poena u trijumfu Bayerna

M. Šljivak

Minhenski Bayern savladao je u 10. kolu Bundeslige na gostovanju ekipu Jene 66:82, a ponovo je jako dobru utakmicu odigrao nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović.

Bez većih problema tim Dejana Radonjića je slavio trijumf u ovom duelu. Jena jednostavno nije imala pravi odgovor na odličnu igru Bavaraca i na kraju je poraz bio neizbježan.

Nihad Đedović je na parketu proveo 24 minute i ubacio je 12 poena (4 od 6 iz igre), a imao je još i tri skoka. Efikasniji od njega bili su Lučić sa 14 i Barthel sa 13 poena.

Kod domaćih su dvocifreni bili Abrams sa 14 i Allen sa 13 koševa, a interesantno je da su svi igrači kod oba tima upisali u strijelce.

Bayernu je ovo 10. pobjeda u sezoni i trenutno su lideri košarkaške Bundeslige.

Top Komentari

almir
koga to boli k
4 7
ac88
cccc koji balijski levat ,gadi mi se svakako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije