Nihad Đedović vodio Bayern do pobjede protiv Khimkija
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ima veliku ulogu u ekipi Bayerna ove sezone, a šansu gotovo uvijek maksimalno koristi (Foto: EPA)

Najefikasniji pojedinac meča

Nihad Đedović vodio Bayern do pobjede protiv Khimkija

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović predvodio je večeras minhenski Bayern do pobjede u 11. kolu Eurolige nad Khimkijem (72:65).

Izuzev u uvodnim minutama meča, Bayern je u ostatku utakmice kontrolisao rezultat i pobjeda na kraju nije došla u pitanje, iako je ruski tim bio konstantno blizu.

Na poluvrijeme je Bayern otišao sa plus tri (31:28), da bi odličnim otvaranjem drugog poluvremena u jednom momentu otišli i na 11 razlike, 43:32.

Khimki se naravno nije predavao. Do kraja trećeg perioda se vraćaju u meč (54:50), ali do preokreta nisu mogli. Nihad Đedović je sa linije slobodnih bacanja na kraju zaključio sudbinu ruskog tima za trijumf Bayerna.

Nihad Đedović je za 30 minuta na parketu ubacio 14 poena i bio je najefikasniji igrač kod Bavaraca, a pored njega istakli su se Vladimir Lučić sa 13 i Derrick Williams sa 10 poena.

Kod Khimkija po 12 poena su ubacili Jordan Mickey i Charles Jenkins.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U večeras odigranim susretima postignuti su sljedeći rezultati:

Budućnost - Barcelona 67:64
Darussafaka - Maccabi Tel Aviv 71:73
Žalgiris - Olympiacos 83:75
Bayern - Khimki 83:89
Armani Milano - Gran Canaria 86:94

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti