Dejan Musli potpisao za Bamberg
Foto: EPA

Napustio Unicaju

Dejan Musli potpisao za Bamberg

M. Šljivak

Srbijanski centar Dejan Musli (26) novi je igrač njemačkog Brose Basketsa.

Ovaj 213 centimetara visoki košarkaš odlučio je da napusti ekipu Unicaje iz Malage i danas je potpisao ugovor sa prvakom Njemačke.

"Hvala Unicaji na posebnim trenucima moje karijere. Vjerujem da je moj odlazak korak naprijed u karijeri. Želim Unicaji još mnogo pobijeda", poručio je Musli.

Sjajni centar je karijeru počeo u dresu FMP-a. Igrao je potom za Caju Laboral, Fuenlabradu, Megu i Partizan, da bi 2015. godine ponovo otišao u Španiju gdje je potpisao za Manresu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon jedne sezone u ovom timu dobio je ponudu Unicaje koju je prihvatio i nije nimalo pogriješio jer je prošle sezone podigao trofej Eurocupa.

Musli je ove sezone za tim iz Malage igrao samo u Euroligi, a u devet utakmica je prosječno bilježio 5,4 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi