Propala zvijezda ponovo cijepa mrežice, ali njegov izgled je zaprepastio sve
Foto - Screenshot

Delonte West ponovo na parketu

Propala zvijezda ponovo cijepa mrežice, ali njegov izgled je zaprepastio sve

M. Šljivak

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte West (38) čovjek je o kojem se dosta pričalo u posljednjih nekoliko godina.

Nakon okončanja košarkaše karijere 2015. godine West je izgubio milione koje je stekao. Postao je beskućnik, a iz pakla droge i alkohola izvukao ga je vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Međutim, 38-godišnji West nije dugo bio miran jer je krajem prošle godine uhapšen na Floridi zbog izazivanja nereda na ulici.

Ipak, čini se kako je u posljednje vrijeme poprilično miran jer je danas učestvovao u probnom radu za BIG3 ligu. Dobro se pokazao, cijepao je mrežice i zaradio je kartu za ligu.

Ono što je međutim zaprepastilo ljubitelje košarke je izgled Westa. Alkohol i droga su učinili svoje, pa Delonte izgleda duplo starije od svojih godina.

Oglasi

Nije to nikakvo čudo zbog svega što je prošao u proteklih sedam godina, ali sam je odabrao put kojim će ići.

Delonte West je u NBA ligu stigao 2004. godine. Izabran je kao 24. pik prve runde drafta, a birali su ga Boston Celticsi.

U redovima ovog tima proveo je tri sezone, a zatim je igrao za Seattle, Cleveland, ponovo Boston, te Dallas Maverickse. Oprobao se u Kini, da bi karijeru okončao u NBDL ligi u dresu Texas Legendsa.

Odigrao je gotovo 500 utakmica u najjačoj ligi svijeta i prosječno je ubacivao nešto više od devet poena.

Top Komentari

Sejo1979
Ovaj tip je imo Aferu sa mamom od Lebron james dok su igrali zadjeno u Cleveland brzo poslje tog dogadjaju i njegova karijera ide silaznom putanjom
1 1
stranputica
Čini mi se da su ga više koštale afere sa iglom, nego sa nečijom mamom. Da je trp'o 30 poena svaku noć umjesto LBJ mame, sumnjam da bi došao tamo gdje je sada.... :) Pozdrav!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti