Demarcus Nelson napustio Bayern

Amerikanac će potražiti novi klub

Demarcus Nelson napustio Bayern

Košarkaški prvak Njemačke, minhenski Bayern, objavio je da su klub i Demarcus Nelson sporazumno prekinulu ugovor te je Amerikanac slobodan potražiti novi klub. 

Dolazak iskusnog američkog beka nije donio previše pozitivnih pomaka u igri tima iz Bavarske koji se trenutno pati s formom i u Euroligi iza sebe ima negativan niz. 

Nelson je u svom boravku u Bayernu postizao 5.4 poena u Bundesligi, te samo 3.7 u Euroligi pa su se u upravi kluba odlučili zahvaliti Amerikancu te skoro potražiti novu opciju na vanjskim pozicijama. 

Demarcus Nelson je nakon neuspjele epizode u NBA ligi s Warriorsima 2009 godine došao u KK Zagreb odakle je krenula njegova velika europska avantura. Poslije je nastupao za Avellino, Cholet, Crvenu Zvezdu, Panathinaikos, Monaco, Unicaju, a prije dolaska u Bayern bio je članom francuskog prvaka Asvela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi