Crvena Zvezda demolirala Đedovićev Bayern u Beogradu

Fantastična partija beogradskog tima

Crvena Zvezda demolirala Đedovićev Bayern u Beogradu

Košarkaši Crvene Zvezde večeras su u Beogradu u utakmici 17. kola Eurolige deklasirali njemačkog prvaka Bayern iz Minhena rezultatom 93:63.

Ekipa Dragana Šakote večeras je pred skoro 17.000 gledatelja u Štark Areni do nogu ponizila Bayern koji je u evidentnoj krizi, te dodatno ugrozila poziciju Dejana Radonjića na klupi njemačkih šampiona.

Zvezda ništa nije prepuštala slučaju i od samog starta je opravdala status laganog favorita u ovom meču. Već nakon prvih 10 minuta beogradski Euroligaš imao je 12 koševa viška i od tog momenta pa do samog kraja prednost domaćeg tima je samo rasla dok se nije zaustavila na konačnih 30 koševa viška. 

Zvezda je utakmicu završila s pet košarkaša koji su zabili 10 i više poena a najbolji je opet bio Lorenzo Brown s 15 poena te 6 skokova i 7 asistencija koji su mu donijeli indeks korisnosti od 26. U odličnom svjetlu se predstavio i Kevin Punter koji je došao iz Olympiacosa i koji je također zabio 15 poena za samo 16 minuta na parketu. Po 13 koševa dodali su Davidovac i Štimac.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Monroe s 20 poena i Lučić s 11 najbolji kod razbijenog Bayerna. Nihad Đedović se za čak 26 minuta na parketu nije upisao u strijelce uz 0/3 za dvicu i 0/3 za tricu. 

Top Komentari

Lafo
Ko je Nihad Đedović?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi