DeMarre Carroll vodio Netse do trijumfa nad Grizzliesima

Nastavljena užasna serija Memphisa

DeMarre Carroll vodio Netse do trijumfa nad Grizzliesima

Memphis Grizzliesi su na svom parketu dočekali ekipu Brooklyn Netsa u želji da prekinu užasnu seriju od sedam uzastopnih poraza. Ipak, domaći nisu uspjeli u tom naumu jer su Netsi slavili rezultatom 98:88.

Ipak, Grizzliesi nisu loše počeli susret, pa su polovinom prve dionice stigli do svoje najveće prednosti na utakmici, plus osam. Prva četvrtina je završena rezultatom 22:19 u korist Memphisa, a domaći su, koliku-toliku, prednost održavali do finiša drugog perioda. Međutim, to je bilo sve od Memphisa.

Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 47:47, da bi u trećoj četvrtini počela velika serija Netsa, koji potpuno slamaju domaće i dolaze do prednosti od 19 poena.
Grizzliesi su se pokušali vratiti u susret u zadnjoj četvrtini, te su uspjeli doći do jednocifrenog deficita, ali više od toga nisu mogli, pa su upisali osmi poraz u nizu.

U ekipi Brooklyna je briljirao DeMarre Carroll sa 24 poena, Trevor Booker je upisao double-dobule sa 16 poena i 11 skokova, dok je Joe Harris postigao 13 poena.
Kod Memphisa su najraspoloženiji bili Marc Gasol i Tyreke Evans sa po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi