Warriorsi bez Duranta savladali Brooklyn
Foto: EPA

Sjajna partija Stepha Curryja

Warriorsi bez Duranta savladali Brooklyn

Nakon što su sinoć režirali veliki preokret protiv 76ersa, Golden State Warriorsi su večeras stigli do gostujuće pobjede nad Brooklyn Netsima rezultatom 118:111.

Warriorsi su već polovinom prve četvrtine uspjeli nametnuti svoj prepoznatljivi ritam igre, pa se u drugi period ušlo dvocifrenom prednošću (32:20) izabranika Stevea Kerra.

Nastavili su Warriorsi sa sjajnom igrom i u drugoj četvrtini, pa je prednost gostiju brzo prešla 20 poena razlike. Slična slika se gledala i početkom drugog poluvremena, prednost Warriorsa i dalje raste i u jednom trenutku iznosi i 28 poena razlike.

Ipak, Netsi u četvrtoj četvrtini tope prednost gostiju, koji igraju možda i previše opušteno.

Domaći tako u finišu susreta smanjuju deficit na samo četiri poena, ali kada su mnogi pomislili da će Warriorsi prokockati visoku prednost koju su stekli u trećoj četvrtini, Thompson pogađa nekoliko bitnih šuteva što se ispostavilo dovoljnim za pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Warriorsa je bio sjajni Steph Curry koji je postigao 39 poena, te upisao 11 skokova i sedam asistencija. Klay Thompson je dodao 23 poena, dok su po 12 postigli Casspi i Iguodala.

Treba napomenuti da su Warriorsi večeras bili bez Kevina Duranta koji ima problema sa skočnim zglobom.

Sjajne partije u ekipi Boorklyna su upisali Allen Crabbe sa 26 i Spencer Dinwiddie sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi