Deni Avdija prijavio se na NBA draft

Sjajni mladi košarkaš Maccabija

Deni Avdija prijavio se na NBA draft

Mlada nadolazeća zvijezda europske i svjetske košarke, košarkaš Maccabija, Deni Avdija, prijavio se za predstojeći NBA draft. 

ESPN je objavio kako je proteklog dana mladi Avdija ispunio svu potrebnu papirologiju i podnio prijavu. 

Avdija će na predstojeći draft izaći kao jedno od imena koje će biti kandidatom za izrazito visoku poziciju. Sin legendarnog Zufera Avdije je već od svoje 16. godine priključen prvom timu "ponosa Izraela" a u ovoj sezoni je u Euroligi postizao 7 poena, 4 skoka i 1.6 asistencija po utakmici.

"Prije svega NBA je naravno najbolja liga i mjesto gdje se može toliko toga naući i steći toliko neophodnog iskustva" - kazao je Avdija i dodao:

"Bit će uzbudljivo svoju igru podići na višu razinu. Iskreno da kažem, ne želim biti uspoređivan ni s kim. Mislim da svaki igrač ima ono nešto svoje po čemu ga se raspoznaje, te sposobnosti i vještine kojima vlada. Želim biti najbolji Deni koliko to mogu biti, da me se ni s kim ne uspoređuje. Sve poštujem, ali na kraju svega, ja želim biti samo ja" - kazao je mladi Izraelac, očito prepun samopouzdanja pred nadolazeći NBA draft. 

Top Komentari

Chupy
Ej moj Avdija, 7 poena u euroligi. Tamo ces lopte da sakupljas.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi