Denver i Toronto ostvarili ubjedljive pobjede i došli na korak od prolaska u polufinale doigravanja
Jokić je predvodio Denver do pobjede sa 25 poena i 19 skokova

Gosti sinoć nisu imali nikakve šanse

Denver i Toronto ostvarili ubjedljive pobjede i došli na korak od prolaska u polufinale doigravanja

S. Pašalić

Denver Nuggetsi su prošle noći na svom parketu savladali Portland trail Blazerse sa 124:98.

Nuggetsi su dobro ušli u meč i vodili tokom cijele prve četvrtine i na kraju ove dionice imali vodstvo 31:25.

U drugoj četvrtini Denver je nastavio sa dobrom igrom te je konstantno povećavao svoju prednost i na poluvrijeme otišao sa visokih 65:47 u svoju korist.

Nastavak nije donio nikakve promjene pa je Denver u trećoj četvrtini već sve riješio kada je na kraju ove dionice imao visoko vodstvo 93:65 koje je održavao do kraja utakmice pa je konačan rezultat glasio 124:98.

Nikola Jokić je predvodio Nuggetse do pobjede sa double-double učinkom od 25 poena i 19 skokova te je dodao i 6 asistencija, a Paul Milsap je dodao 24 poena.

Kod Portlanda Damian Lilllard je bio najefikasniji sa 22 poena, dok je najbliži pratitelj bio Rodney Hood sa 14 poena. Denver sada vodi sa 3:2 u seriji i na korak je od prolaska u polufinale.

Toronto Raptorsi su na sličan način stigli do pobjede protiv Philadelphije 76ersa sa 125:89.

Prva četvrtina je donijela ravnopravnu borbu pa je završilo 27:26 za Toronto, ali su u drugoj četvrtini Raptorsi napravili veliku razliku i na poluvremenu vodili sa visokih 64:43.

Do kraja su tu prednost održavali pa je završilo 125:89 za Raptorse koji su također sada poveli sa 3:2 u seriji.

Pascal Siakam sa 25 i Kawhi Leonard sa 21 poenom su vodili Raptorse do pobjede, dok se kod Philadelphije jedino Jimmy Butler izdvojio sa 22 poena.

Top Komentari

Svojprisebi
gde ste srbomrzci??
0 6
mile
Tako je Jokara...pozdravlja te Hrasno
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti