Denver u gostima pobijedio Portland i izjednačio na 2:2 u seriji

Pobjedu upisao i Toronto

Denver u gostima pobijedio Portland i izjednačio na 2:2 u seriji

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su kao gosti pobijedili Portland Trail Blazerse sa 116:112 u i tako izjednačili na 2:2 u seriji.

Svi su očekivali da će Portland pred svojim navijačima doći do još jedne pobjede i na korak od konferencijskog finala, ali Denver je uspio da vrati brejk i tako izjednači na 2:2 u seriji.

Od samog početka gledali smo dosta izjednačenu košarku, a nešto bolji bio je Portland koji je nakon prvog poluvremena imao prednost od šest poena prednosti jer su vodili sa 63:57.

Međutim, presudna dionica bila je treća četvrtina kada su domaći doživjeli nevjerovatan pad. Denver je kontrolisao u potpunosti utakmicu i dopustio Trail Blazersima da ubace samo 14 poena.

Denver je u trećoj dionici postigao 27 poena, te je imao sedam poena prednosti sa 84:77. U posljednjoj dionici gosti su samo održavali tu prednost iako je Portland opasno prijetio da dođe do preokreta.

No, na kraju domaći nisu imali snage za to, te je Denver uspio da slavio sa 116:112: i poravna na 2:2 u ovoj seriji.

Najefikasniji kod gostiju bio je Murray sa 34 poena, dok je Jokić ubacio 21 poen, te je dodao još 12 skokova i 11 asistencija. Kod domaćih istakao se McCollum sa 29, te Lillard koji je ubacio 28 poena.

Na 2:2 u seriji izjednačio je i Toronto koji je u gostima pobijedio Philadelphiju sa 101:96. Raptorse je do pobjede vodio nevjerovatni Leonard sa 39 poena, a kod 76ersa istakao se Butler sa 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije