Nikola Jokić i Denver razbijeni sa 45 razlike - Najveće poniženje prvaka u historiji NBA lige!
FOTO: EPA

Nevjerovatna utakmica Minnesote

Nikola Jokić i Denver razbijeni sa 45 razlike - Najveće poniženje prvaka u historiji NBA lige!

Esmer Oštraković

Košarkaši Denver Nuggetsa doživjeli su pravu sramotu protiv Minnesote jer su poraženi sa čak 115:70 u šestoj utakmici NBA play-offa.

To znači da će biti odigrana i sedma utakmica koja će odlučiti ko ide u finale Zapada.

Ovaj poraz ostat će upamćen i kao najubjedljiviji u historiji, naravno kada se radi o NBA prvaku. Nakon utakmice se pojavila informacija da ne Denver ispisao negativnu historiju kao NBA prvak koji je doživio najveći poraz.

Prije Denvera najveći poraz nekog prvaka bio je 36 poena razlike, ali ono su sinoć izgubili sa čak 45 poena razlike i izgledali su totalno nemoćno.

Ako bi se u ekipi Denvera neko mogao izdvojiti da je bio bolji od drugih to bi mogao biti Nikola Jokić, ali ni on nije bio na visini zadatka kao što to inače bude.

Oglasi

On je u visokom porazu svoje ekipe ubacio 22 poena, te je dodao 9 skokova i dvije asistencije.

Koliko je nemoćno izgledao Denver najbolje oslikava situacija kada je na početku posljednje četvrtine trener gostiju zamijenio cijelu prvu postavu jer je zaostatak bio čak 36 poena.

Uprkos tome prednost Minnesote je rasla i trenutka u trenutak, te je na kraju utakmica završena njihovom pobjedom od 45 razlike. A, mogla je razlika biti i veća.

Činilo se na početku utakmice da će ovo biti novi rutinski meč za prvaka NBA lige, ali poslije sjajnog početka igrači Denvera su jednostavno stali sa igrom.

Minnesota je zaigrala sjajnu odbranu, a slušao ih je i šut, te prave nevjerovatnu seriju od 27:2, te odlaze na 29:11.

Već na poluvremenu Denver je imao ogroman zaostatak od 19 razlike, a rezultat je bio 59:40.

Probao je trener Denvera sa brojnim rotacijama u drugom poluvremenu, ali ništa mu nije pošlo za rukom, te je njegova ekipa na kraju poražena sa 45 razlike.

Tako će putnika u finale Zapada odlučiti sedmi meč koji će biti odigran u noći između subote i nedjelje.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Kada traktor izgubi ne salje vojo od traktora pusice!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi