Nikola Jokić pravio ludnicu u dvorani i brutalnom partijom ponizio najboljeg defanzivca lige!
FOTO: EPA

Denver na korak od finala

Nikola Jokić pravio ludnicu u dvorani i brutalnom partijom ponizio najboljeg defanzivca lige!

Esmer Oštraković

Nakon dva breaka ekipa Denvara je pokazala da u svojim redovima ima prave šampione, te su sada ponovo došli do vodstva od 3:2 protiv Minnesote.

Nova pobjeda ostvarena je na krilima koga drugog nego nevjerovatnog Nikole Jokića koji je pred ovu utakmicu zvanično dobio MVP nagradu. Slavila je njegova ekipa u ovoj utakmici sa 112:97. Sada imaju dvije meč lopte za finale Zapada.

Ponovo je brutalnu partiju odigrao Nikola Jokić koji je na ovoj utakmici upisao 40 poena, te je imao 13 asistencija i sedam skokova.

Iako za Goberta važi da je najbolji defanzivac u NBA ligi, on je na ovoj utakmici samo promatrao šta radi Nikola Jokić jer niko nije uspijevao da ga zatvori.

Poigravao se Jokić sa igračima Minnesote, a u prvoj četvrtini ubacio je 12 poena i dodao je četiri asistencije, a imao je i jedno fenomenalno zakucavanje sa dvije ruke.

Oglasi

Prvo poluvrijeme Jokić je završio sa 19 ubačenih poena, a imao je i osam asistencija, te dva skoka. Denver je na odmor otišao sa vodstvom od šest razlike, a bilo je 50:44.

Minnesota je fenomenalno otvorila drugo poluvrijeme, te je došla do preokreta od 51:50. Sve to kao da je naljutilo Jokića koji je bio kreator nevjerovatne serije Denvera koji je otišao na dvocifrenu razliku.

Treću četvrtinu Jokić je završio sa 16 poena i pet asistencija, a dvoranom se u jednom trenutku orilo "MVP, MVP, MVP."

Na kraju je Denver upisao pobjedu, a vrijedi spomenuti i fenomenalno dodavanje koje je na ovoj utakmici napravio Nikola Jokić.

Oglasi

Ranije večeras i ekipa New Yokr Knicksa došla je do prednosti od 3:2 u seriji protiv Indiana Pacersa. Konalan rezultat bio je 121:91 u korist domaćeg tima na ovoj utakmici.

Već nakon prvog poluvremena New York Knicksi imali su ubjedljivu prednost, a na semaforu je bilo 69:54. Teško je bilo za očekivati da se Indiana može vratiti i tako je i bilo.

Samo je u drugom poluvremenu rasla prednost domaćina koji je na kraju slavio sa dvadeset razlike.

Top Komentari

AlphaStrong
@BosanskaSvedska vidi nam jarana voje ljubi brata smrdina, a znamo da ga ljubi u najdonji dio leđa. Bez sapuna.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi