Sjajni Jokić vodio Denver do nove pobjede, Lakersi konačno prekinuli niz poraza

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Sjajni Jokić vodio Denver do nove pobjede, Lakersi konačno prekinuli niz poraza

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su stigli do pobjede protiv Memphis Grizzliesa sa 120:96, a još jedan odličan meč odigrao je srbijanski košarkaš Nikola Jokić.

Denver i Memphis odigrali su veoma zanimljivu utakmicu koja je odlučena u posljednjoj dionici kada su košarkaši Nuggetsa uspjeli da prelome meč i dođu do 40. pobjede u ovoj sezoni NBA lige.

Nakon prve dionice Denver je vodio sa 21:18, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 58:53 za Nuggetse. Memphis je držao priključak i nakon treće dionice, ali onda su u posljednjoj četvrtini Nuggetsi uspjeli da sve riješe.

Denver je posljednju dionicu na meču dobio sa 35:21, te je na kraju zasluženo slavio sa 120:96. Ponovo jedan od najboljih na parketu bio je Jokić koji zaista igra odličnu sezonu.

Jokić je uspio da upiše double-double sa 24 poena, 15 skokova i pet asistencija i vodio je svoju ekipu do nove pobjede. No, najefikasniji u ekipi Denvera na kraju bio je Michael Porter Jr. sa 31 poenom.

U ekipi Memphisa sinoć je raspoložen za igru bio Ja Morant koji je ubacio 27 poena, te je dodao po šest skokova i šest asistencija. No, to nije bilo dovoljno da njegova ekipa izbjegne poraz jer je izostao doprinos ostalih igrača.

Oglasi

Sjajan meč sinoć su odigrali Sacramento i Dallas, a na kraju pobjedu su upisali Kingsi koji su slavili sa 113:106.

Sacramento je do pobjede vodio Holmes sa 24 poena i šest skokova, dok je u ekipi Mavericksa ponovo najbolji bio Luka Dončić. Slovenac je meč završio sa 24 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Treba istaći da su u Lakersi prekinuli lošu seriju rezultata i konačno su uspjeli doći do pobjede nakon tri uzastopna poraza.

Aktuelni prvaci NBA lige slavili su protiv Orlando Magica sa 114:103. Lakerse je do pobjede vodio Dennis Schroder sa 21 poenom i deset asistencija, dok je Anthony Davis dodao 18 poena, osam skokova i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi