Lopovi više ne biraju šta će ukrasti: NBA zvijezda ostala u šoku kada je vidio šta je čovjek odnio
Foto - Instagram

Porter JR u nevjerici

Lopovi više ne biraju šta će ukrasti: NBA zvijezda ostala u šoku kada je vidio šta je čovjek odnio

M. Šljivak

Košarkaš Denver Nuggetsa Michael Porter JR (24) bio je žrtva pljačke u hotelu u Indianapolisu gdje je tim iz Colorada odsjeo pred meč NBA lige protiv Indiana Pacersa.

Michael Porter JR poprilično se iznenadio kada je vidio da je njegova hotelska soba u Indianapolisu ispreturana i da mu nedostaju određene stvari.

Lopov se nekako uspio ušetati u hotel u kojem su se nalazili košarkaši Denver Nuggetsa. Upao je u sobu Michaela Portera i izašao je nasmijan.

24-godišnji košarkaš ostao je bez skupocjenih stvari koje je ostavio u sobi. Ukradena mu je nepoznata suma novca, zlatna narukvica i dvije Louis Vuitton torbe.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUBEmywrFI9/[/instagram]

Međutim, ono što je najviše šokiralo Portera je činjenica da je lopov ukrao i Bibliju koju ovaj košarkaš uvijek nosi sa sobom.

Oglasi

Očigledno je lopovu bila potrebna i ova sveta knjiga. Odlučio ju je ponijeti sa sobom uz skupocjene stvari i očigledno je da lopovi više ne biraju šta će ukrasti.

NBA zvijezde, kao i ostali poznati sportisti, česte su mete pljačkaša i lopova, što nije nikakvo čudo kada se zna da žive luksuznim načinom života.

Michael Porter JR prošle godine je potpisao novi petogodišnji ugovor s Nuggetsima za kojeg će dobiti 180 miliona dolara, pa njemu otuđene stvari neće značiti previše.

Ipak, poprilično je neobično to što mu je ukradena Biblija i to je nešto što se ne viđa često.

Michael Porter JR važio je za veliku srednjoškolsku zvijezdu. Igrao je potom za koledž Missouri i predviđalo se da će biti biran među Top 3 pika na draftu.

To se međutim nije dogodilo. Zbog ozbiljnih problema s leđima ekipe su ga preskakale, ali su Denver Nuggetsi odlučili da ga izaberu kao 14. pik drafta 2018. godine.

Ispostavio se to kao jako dobar potez. Propustio je prvu sezonu zbog operacije na leđima, ali se vratio u narednoj s ograničenom minutažom ubacujući 9.3 poena po meču.

U sezoni 2020/2021 bio je sjajan. Dobio je ulogu startera i ubacivao je 19 poena po meču, ali prošla godine ponovo je donijela povrede i odigrao je samo devet utakmica.

Ove sezone ponovo je zaista sjajan. Igra odličnu košarku i prosječno bilježi 17.8 poena i 7.2 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi