Denver pred važnom odlukom o Nikoli Jokiću
Foto: EPA

Pustiće ga da isproba tržište

Denver pred važnom odlukom o Nikoli Jokiću

Midhat Šljivak

Nikola Jokić i ove sezone igra zaista spektakularno u dresu Denver Nuggetsa.

Sprski centar prosječno po meču ubacuje gotovo 18 poena uz preko 10 skokova i prava je ofanzivna mašina tima iz Colorada.

Rukovodstvo Nuggetsa nalazi se pred velikim izazovom što se Jokića tiče i vrlo je vjerovatno da će ga ovog ljeta pustiti da iskuša tržište. Denver se nalazi u poprilično nezgodnoj situaciji. Ako ne dozvole srpskom košarkašu da ovog ljeta postane ograničeno slobodan igrač, on u ljeto 2019. godine postaje nezaštićen igrač i moći će da bira novi tim.

Zbog toga će Nuggetsi vjerovatno dopustiti Jokiću da pregovara sa drugim ekipama i zatim izjednačiti ponude koje dođu kako bi ga potom vezali višegodišnjim ugovoru. Drugačija opcija jednostavno ne dolazi u obzir jer bi napravili veliku grešku ako bi potvrdili njegovu četvrtu godinu rookie ugovora kojom bi Jokić narednog ljeta mogao birati novi tim.

Ako Jokića ne uspiju zadržati sigurno će napraviti veliku grešku koju im navijači ne bi oprostili, a opcijom ograničene slobode, ipak će imati velike šanse da ga zadrže u timu, iako je interes za njegovim uslugama ogroman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije