Revolveraški obračun LeBrona i Jokića pripao Kingu

Cleveland slavio protiv Denvera

Revolveraški obračun LeBrona i Jokića pripao Kingu

Košarkaši Cleveland Cavaliersa porazili su rano jutros po našem vremenu Denver Nuggetse u gostima rezultatom 113:108 u sjajnom i veoma neizvjesnom meču. 

Clevelend je sjajno otvorio utakmicu i već nakon prve dionice imao je prednost od 15 poena razlike. Tu prednost su uspijevali da održavaju u nastavku prvog poluvremena, pa su na odmor otišli sa tri poena prednosti.

Treća četvrtina donosi i povratak Nuggetsa u meč. Predvođeni sjajnim Nikolom Jokićem, Nuggetsi uspijevaju da smanje zaostatak na samo minus dva poena pred ulazak u posljednju četvrtinu.

Domaći su početkom četvrte dionice potpuno okrenuli rezultat u svoju korist, ali tada na scenu stupa LeBron James. Najbolji košarkaš Cleveland Cavaliersa je preuzeo odgovornost na sebe kada je bilo najpotrebnije i pogađao je u tim trenucima sve što je bacio prema košu te je donio trijumf svom timu.

King je na kraju imao 39 poena, 10 asistencija i osam skokova, dok je s druge strane briljirao Nikola Jokić sa čak 36 poena i 13 skokova.

Od ostalih rezultata ozdvojit ćemo novi trijumf Houston Rocketsa, ovog puta na gostovanju kod Milwaukee Bucksa sa 110:99 uz 26 poena Jamesa Hardena, novu pobjedu New Orleans Pelicansa protiv Sacramento Kingsa te tijesan trijumf Lakersa protiv Magisa 108:107.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi