Denver u dramatičnoj utakmici bolji od Chicaga, Utah porazila Clipperse

NBA liga

Denver u dramatičnoj utakmici bolji od Chicaga, Utah porazila Clipperse

 

Košarkaši Denver Nuggetsa su na svom terenu savladali Chicago Bullse rezultatom 111:110.

Ovaj meč je bio neizvjestan do posljednje sekunde, a na kraju su više razloga za slavlje imali domaći košarkaši. Chicago je na poluvremenu vodio sa 68:62, a devet sekundi prije kraja utakmice Dunn je pogodio za vodstvo 110:109.

Denver je imao posljednji napad koji je tri sekunde prije kraja realizovao Will Barton, koji je pogodio za dva poena i donio svom timu pobjedu.

U ekipi Denvera najefikasniji je bio Barton sa 37 poena, Harris je postigao 21, Faried 14 a Jokić osam poena. Chicago su sa po 20 poena predvodili Markkanen i Lopez, dok je Dunn postigao jedan poen manje.

Utah Jazz je na gostujućem terenu savladala oslabljene Los Angeles Clipperse rezultatom 126:107. Najefikasniji u pobjedničkom timu i na utakmici bio je Burks sa 28 poena, dok je poraženu ekipu predvodio Rivers sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi