DeRozan: Igrali smo protiv Warriorsa i sudija

Košarkaš Toronta ogorčen zbog sudijskih odluka na sinoćnjem meču

DeRozan: Igrali smo protiv Warriorsa i sudija

Toronto Raptorsi su na svom parketu sinoć ugostili aktuelne NBA prvake Golden State Warriorse, te su poraženi rezultatom 125:127 nakon dramatične završnice.

Warriorsi su krajem prvog i početkom drugog poluvremena imali ogromnu prednost, ali su se Raptorsi predvođeni sjajnim DeMarom DeRozanom uspjeli vratiti i uvesti susret u neizvjesnu završnicu.

Ipak, nešto manje od dvije skunde do kraja utakmice Iguodala postiže koš za pobjedu Warriorsa. Međutim, DeMar DeRozan koji je sinoć postigao 42 poena smatra da su Warriorsi do pobjede došli uz pomoć sudija.

DeRozan je nakon utakmice bio izuzetno frustriran, a prema riječima novinara The Athletica Erica Koreena, bek Raptorsa je poručio "da se osjećao kao da se igralo pet protiv osam, kao da su Raptorsi igrali protiv Warriorsa i sudija."

Jedna od kontroverznih odluka sudija na sinoćnjoj utakmici jeste i faul koji je dosuđen centru Raptorsa Jakobu Poeltlu u odlučujućim trenucima meča. Poeltl je blokirao Curryja koji je bio u prodoru na koš, ali su sudije zaključile da je košarkaš Raptorsa napravio prekršaj, pa je playmaker Warriorsa dobio dva slobodna bacanja.

Curry je oba slobodna bacanja promašio, ali je trener Raptorsa smatrao da je njegova ekipa, svejedno, oštećena jer im je uskraćena prilika za brzu kontru.

Na pitanje novinara o sudijskim odlukama trener Raptorsa Dwane Casey je nakon utakimce šaljivo poručio: "Možda su sudije smatrale da ne zaslužujemo pobjedu nakon onako lošeg prvog poluvremena."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi