Golden skoro prokockao +27, Spursi do lakog slavlja nad Denverom

Wizardsi slavili nakon produžetka

Golden skoro prokockao +27, Spursi do lakog slavlja nad Denverom

Eldar Ganibegović

Sjajnu košarkašku predstavu su nam ponudili Golden State Warriorsi i Toronto Raptorsi, a do pobjede su stigli Curry i ekipa rezultatom 127:125. 

Ratnici su imali veliku prednost nakon prvog poluvremena, međutim u nastavku susreta su se u potpunosti raspali, pa su Raptorsi vodili kolo, ali na kraju nisu uspjeli izbjeći poraz.

Klay Thompson je za aktualne šampione postigao 26 poena, dok je Stephen Curryu ubacio 24. Kevin Durant nije bio ništa lošiji sa 24. U redovima Toronta je blistao DeMar DeRozan sa 42.

Posljednja utakmica večeri je bila ona između San Antonio Spursa i Denver Nuggetsa. Pobjeda je pripala Spursima rezultatom 112:80.

Kawhi Leonard je za 29 minuta na parketu ubacio 19 poena i bio je najefikansiji u redovima Spursa. Davis Bertans je sa klupe dodao 18. Na drugoj strani je Nikola Jokić ubacio 23 poena i tome je dodao devet skokova i sedam asistencija.

Rezultati ostalih utakmica:

Washington Wizards - Brooklyn Nets 119:113

Chicago Bulls - Detroit Pistons 107:105

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi