Derrick Rose priča večeri u NBA ligi: Nakon partije života morao zaplakati
Nekoliko vrlo neizvjesnih utakmica smo sinoć mogli vidjeti u NBA ligi, ali najveću pažnju je privukao meč u Minnesoti.

Kao da je vratio vrijeme

Derrick Rose priča večeri u NBA ligi: Nakon partije života morao zaplakati

Širom Sjedinjenih Američkih Država sinoć su igrane utakmice NBA lige, a najveću pažnju privukao je meč u Minnesoti gdje su domaći Timberwolvesi porazili Utah Jazz sa 128:125.

Sama utakmica možda i ne bi privukla toliko pažnje, ali je to zasluga fantastičnog playmakera domaće ekipe Darricka Rosea. Nekadašnji MVP je nakon dugo vremena podsjetio na stare dane, odnosno uradio je čak i bolje nego u najboljim danima.

On je u pobjedi svog tima ubacio gotovo nestvarnih 50 poena uz šut iz igre 19 od 31, a za tri poena 4 od 7. Učinku je dodao šest asistencija i četiri skoka, a nakon meča je zaplakao jer mu ovo bila najbolja partija u životu.

Zanimljivo je također bilo i u Staples Centru gdje su Los Angeles Lakersi porazili Dallas Maverickse sa 114:113. LeBron James je bio najefikasniji na susretu sa 29 postignutih poena, dok je sa druge strane Matthews ubacio 21. Slovenac Luka Dončić je susret završio sa 14 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Golden State Warriorsi su na domaćem parketu porazili New Orleans Pelicanse sa 131:121, a novu sjajnu partiju je pružio Steph Curry. On je ubacio 37 poena uz dva skoka i devet asistencija. Za tri poena je šutirao sedam od 11.

Treba reći i to da su Brookly Netsi našeg Džanana Muse pobijedili Detroit Pistonse sa 120:119, ali Musa nije dobio priliku za igru.

Ostali rezultati:

Chicago Bulls - Denver Nuggets 107-108

New York Knicks - Indiana Pacers 101-107

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 90-120

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi