Niko kao on: Derrick Rose u vlastitom ugovoru sredio miran život bratu i najboljem prijatelju
Foto - EPA

Nevjerovatan ugovor

Niko kao on: Derrick Rose u vlastitom ugovoru sredio miran život bratu i najboljem prijatelju

Midhat Šljivak

Derrick Rose (34) čovjek je kojem su povrede uništile NBA karijeru.

Čuveni košarkaš je s 22 godine postao najmlađi MVP u historiji NBA lige u dresu Chicago Bullsa, ali su potom uslijedile povrede koje su ga potpuno uništile.

Međutim, fenomenalne igre u dresu Bullsa Rose je dobro naplatio od sponzora. On je s njemačkim Adidasom 2012. godine potpisao ugovor na 14 godina koji mu je donio ogroman novac.

Rose će od ovog ugovora zaraditi 185 miliona dolara, a svake godine dobije i dodatni bonus od 6.25 miliona dolara i privatni avion.

Nije poznati košarkaš mislio samo na sebe kada je potpisivao ugovor već su koristi imali i njegovi najbliži saradnici i ljudi za koje je vezan.

Tako Adidas na godišnjem nivou plaća i starijeg brata, Reggieja Rosea. Za savjetničku ulogu za njega izdvajaju između 250 i 300 hiljada dolara.

Oglasi

Njegov najbolji prijatelj Randall Hampton dobije između 50 i 75 hiljada dolara kao drugi konsultant i svakako da može biti zahvalan Derricku što ga nije zaboravio kada je postao slavan i popularan.

Oni su još od djetinjstva najbolji prijatelji. Randall je uvijek bio uz njega, pa i u najtežim vremenima kada je Rose imao ogromne probleme i teške operacije.

Također, po dogovoru s velikom kompanijom Rose na godišnjem nivou pokloni 150.000 dolara nekom AUU timu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ugovor Rosea i Adidasa traje do 2026. godine. Vrlo je moguće da će Derrick tada već biti u penziji i saradnja vjerovatno neće biti nastavljena.

Derrick Rose je pored osam godina u Bullsima igrao još za Knickse, Cavalierse, Timberwolvese i Pistonse. Međutim, nakon teških povreda više nije bio isti igrač.

Spektakl kojeg je pružao na terenu ostao je samo prošlost, pa je tako ovaj sjajni košarkaš ostao na tri nastupa na All Star utakmicama, iako je imao kvalitet za mnogo više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi