Na današnji dan Derrick Rose proglašen je najmlađim MVP igračem u povijesti NBA lige

Ozljede unazadile karijeru bivše zvijezde Bullsa

Na današnji dan Derrick Rose proglašen je najmlađim MVP igračem u povijesti NBA lige

Danas se navršilo okruglih 10 godina otkako je, tada košarkaš Chicago Bullsa, 22-godišnji Derrick Rose proglašen MVP igračem regularnog dijela NBA lige.

Sjajni, eksplozivni playmaker ekipe iz "grada vjetra" je i dan danas najmlađi košarkaš koji je ponio ovo laskavo priznanje.

Mlađahni Rose tada je bilježio 25 koševa po susretu, 7,7 asistencija i 4,1 skoka po susretu uz više nego solidnih 45% realizacije. Tu sezonu Bullsi su završili na omjeru 62-20 što im je i dan danas najbolji omjer nakon Jordanove ere. 

Na žalost fanova Bullsa, teške ozljede koljena umalo su upropastile karijeru ovog vanserijskog košarkaša koji je 2016 godine napustio klub. Kasnije je igrao za Knickse, Cavalierse i Timberwolvese, a danas u 32-godini života u dresu Detroit Pistonsa proživljava novu mladost budući da je uspio povezati jedan duži period bez ozljeda te u gradu automobilske industrije opet pruža sjajne partije koje podsjećaju na njegove dane u Bullsima kada je dominirao ligom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi