Derrick Williams na korak do Khimkija

Sjajno krilo i ruski euroligaš u 'naprednoj fazi pregovora'

Derrick Williams na korak do Khimkija

Američki krilni košarkaš Derrick Williams na korak je do potpisa za ruski Khimki. 

Williamsu je istekao ugovor koji je imao s Fenerbahceom i trenutno je na meti mnogih euroligaških klubova koje je zainteresirao svojim sjajnim partijama u dresu Fenera. 

Isprva se ovaj košarkaš povezivao s Armanijem koji je daleko najaktivniji tim na euroligaškoj tržnici, no čini se da će D-Will na kraju završiti u Podmoskovlju. Khimki se na kraju ove sezone razišao s Alexey Shvedom što znači da se riješio njegovog ogromnog ugovora, iako u ruskim klubovima novac i nije neki veliki problem, pa će Khimki imati puno više prostora za potpisivanje drugih kvalitetnih košarkaša. 

Williams je u prošloj sezoni zabijao 11,3 poena te bilježio 4 skoka prosječno u Euroligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi