Alexey Shved mijenja tim nakon pet godina, a ponude stižu sa svih strana
Foto - EPA

Ruski košarkaš napušta Khimki

Alexey Shved mijenja tim nakon pet godina, a ponude stižu sa svih strana

M. Šljivak

Najbolji ruski košarkaš Alexey Shved nakon pet godina će napustiti Khimki.

Jedan od najboljih strijelaca i igrača Evrope slobodan je igrač od jula i očekivano je dobio veliki broj ponuda za nastavak sezone.

Među timovima koji ga žele je i ruski Zenit. Navodno je tim iz St. Petersburga spreman ponuditi jako dobar ugovor 31-godišnjem šuteru, a vidjet ćemo hoće li do dogovora doći.

Također, izvan Rusije postoje određeni timovi koji bi ga silno željeli vidjeti u svojim redovima i sigurno da će Shved imati slatke muke u izboru novog tima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iskusni košarkaš je spreman i da sasluša ponude iz NBA lige gdje je od 2012. do 2015. igrao za Minnesotu, Philadelphiju, Houston i New York Knickse.

Ove sezone ubacuje prosječno 21 poen u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi