Detroit Pistonsi ostali bez najboljeg košarkaša?
Veliki udarac za ekipu Detoroita pred drugi susret protiv Bucksa

Bucksima otvoren put u drugu rundu play-offa

Detroit Pistonsi ostali bez najboljeg košarkaša?

Emir Dindić

Najbolji košarkaš Detroit Pistonsa Blake Griffin neće moći pomoći svom timu u prvoj rundi play-offa protiv Milwaukee Bucksa zbog povrede koljena. 

Sjajni krilni centar propustio je prvu utakmicu koju su Pistonsi ubjedljivo izgubili sa 121:86, a prema informacijama u tamošnjim medijima neće biti spreman ni za ostatak serije.

"Moram da uradim ono što organizacija, stručni štab i doktori misle da je najbolje", rekao je Griffin.

Za Detroit je to veliki udarac, pošto je Griffin ubjedljivo najbolji košarkaš tima ove sezone, te se nalazi na prosjeku od 24,5 poena 7,5 skokova i 5,4 asistencija po susretu. Utakmica broj dva na programu je u noći između srijede i četvrtka. U polufinale Istoka plasiraće se tim koji prvi stigne do četiri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi