Detroit savladao Memphis, Griffin debitovao sa stilom

Tijesna pobjeda Pistonsa

Detroit savladao Memphis, Griffin debitovao sa stilom

Košarkaši Detroit Pistonsa su večeras u svojoj Little Caesars Areni savladali Memphis Grizzliese rezultatom 104:102.

Veoma dobru partiju za pobjednički tim pružio je Blake Griffin, koji je na svom debiju za novi tim postigao 24 poena uz 10 skokova, pet asistencija i dvije blokade za 35 minuta provedenih na parketu.

Prvo poluvrijeme je proteklo u veoma izjednačenoj borbi a okončano je rezultatom 51:51. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u nastavku susreta gdje nijedna ekipa nije uspijevala napraviti veću i osjetljiviju prednost. Odlučivale su nijanse, a na kraju su uspješniji bili košarkaši Detroita koji su slavili sa 104:102.

Osim Griffina, koji je bio najefikasniji igrač utakmice, u Detroitu su se istakli Bullock sa 15, Johnson i Drummond sa po 14 i Buycks sa 13 poena. Memphis je sa 19 postignutih poena predvodio Gasol, dok je Harrison dodao jedan poen manje.

Za Detroit je ovo bila 24. pobjeda ove sezone koja znači nastavak borbe za Playoff na Istoku, dok je Memphis upisao već 33. poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi