Griffin ogorčen: Tolike godine sam tu, a za trade saznajem preko Twittera

Clippersi izigrali svoju legendu

Griffin ogorčen: Tolike godine sam tu, a za trade saznajem preko Twittera

Američki košarkaš Blake Griffin izjavio je da je za svoj trade u Detroit Pistonse saznao preko društvenih mreža, čime je postalo jasno da se Los Angeles Clippersi prema njemu nisu ponijeli kako su trebali.

Griffin je član Clippersa bio punih devet godina, tačnije od početka svoje NBA karijere (2009.), a u Detroit je otišao u zamjenu za Tobiasa Harrisa, Averyja Bradleya i Bobana Marjanovića.

Ova razmjena igrača predstavlja ogromno iznenađenje s obzirom da je Griffin bio dugogodišnji simbol Clippersa za koje je ove sezone prosječno zabijao 22.6 poena po utakmici. Da bude još zanimljivije, tokom ljeta je sa timom iz Los Angelesa potpisao petogodišnji ugovor vrijedan čak 171 milion dolara i očekivalo se da u Clippersima ostane još dugo, ali...

"Košarka je biznis i NBA je biznis. Clippersi su donijeli takvu odluku, a meni je žao što nisam dobio priliku da porazgovaram sa nekim oko ovoga. Tolike godine sam tu, a za trade saznajem preko Twittera, od drugih ljudi... Teško je to", započeo je Griffin, te dodao:

"Na kraju krajeva, ponavljam da je košarka biznis i ja samo želim igrati u timu koji me želi. Zbog toga sam sretan i uzbuđen što sam u Detroitu".

Los Angeles Clippersi su slanjem Griffina u Detroit "pali" na 629.000 dolara ispod granice poreza na luksuz, a njegovim odlaskom je okončana najuspješnija era u historiji Clippersa jer za ovu ekipu više ne nastupa ni Chris Paul, s kojim je činio nezaboravan tandem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi