Griffin se oprostio od Clippersa: Los Angeles je bio moj dom

Dirljiva poruka

Griffin se oprostio od Clippersa: Los Angeles je bio moj dom

Eldar Ganibegović

Nakon Chrisa Paula, koji je još ljetos napustio LA Clipperse, isti potez je napravio i Blake Griffin, koji je trejdovan u redove Detroit Pistonsa.

Osim Griffina put Detroita su krenuli Willi Reed i Brice Johnson, dok su u Clipperse stigli Tobias Harris, Avery Bradley i Boban Marjanović. Clippersi su također od Pistonsa dobili i po jednog pika prve i druge runde Drafta.

Ovaj 28-godišnjak je poslije osam i po sezona promijenio klub, a od Clippersa se oprostio porukom na Instagramu.

"Trebalo je noć da provedem i razmotrim šta se dogodilo. Uvijek ću biti ponosan na to što sam bio dio Clippersa, od kada su me izabrali za prvog picka na Draftu i zaključno sa šest uzastopnih plasmana u play-off. Los Angeles je bio moj dom otkako sam u NBA i uvijek ću biti zahvalan gradu za podršku. Navijači su uvijek bili nevjerovatni. Hvala vam na godinama podrške. Sada sam spreman za novo poglavlje. Krećem da radim i da pomognem Detroitu da ostvari što bolji rezultat u Istočnoj konferenciji", napisao je Blake na svom Instagram profilu.

Inače Clippersi su Blakea Griffina izabrali prvim pickom na NBA Draftu 2009. godine, a od tada je činio okosnicu popularnog Lob Cityja. Ove sezone je Griffin odigrao 33 utakmice za Clipperse u kojima je u prosjeku bilježio 22.6 poena, 7.9 skokova i 5.4 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi